Collage de fotografies de víctimes d'assetjament'

Qui som?

Som treballadors i treballadores com tu que hem constituït aquesta Associació per defensar-nos de l’ASSETJAMENT en el lloc de treball.

En la nostra Associació col·laboren advocats i un psicòleg pèrit forense. Si ho desitges pots realitzar una entrevista orientativa (de forma gratuïta).

L’acolliment de les persones afectades per l’assetjament laboral és una activitat fonamental de la nostra associació AVALC i es realitza els dimarts de 18:00 a 20:00 hores. Aquesta acollida té per objecte facilitar orientació i suport a les víctimes, a través d’un grup de persones experimentades, la majoria de les quals han patit mobbing en el seu entorn laboral.

La nostra finalitat és la promoció i el desenvolupament de tantes activitats com sigui necessari per tal d’actuar en contra de l’assetjament moral en el treball, en qualsevol de les seves manifestacions, a l’efecte d’establir una sòlida relació amb les institucions i amb la societat en general, per tal de donar a conèixer aquest greu problema laboral que tanta repercussió té en la salut de les persones que el pateixen.


Els nostres objectius

  • Orientar i donar suport a les víctimes d’assetjament laboral i a les seves famílies per mitjà d’un grup de persones experimentades.
  • Esdevenir un punt de trobada entre persones que han patit assetjament i crear una xarxa de suport mutu.
  • Ajudar i defensar a les víctimes i familiars que han patit assetjament en els aspectes socials, jurídics i professionals.
  • Informar a la societat sobre l’assetjament, en qualsevol de les seves manifestacions, i donar a conèixer les greus repercussions que té sobre la salut de la persona assetjada.
  • Conscienciar a la societat sobre l’alarmant increment dels casos d’assetjament i les seves conseqüències, especialment el risc d’exclusió social.
  • Prevenir situacions que puguin generar assetjament actuant en diferents nivells: informatiu, polític, empresarial i social.
  • Promocionar una cultura basada en els valors humans i la dignitat dels treballadors, perseguint totes aquelles situacions i actituds basades en la discriminació laboral o escolar.

Sobre l’associació

AVALC és membre fundador de FEDALE - Federació Catalana contra l'Assetjament Laboral i Escolar.

AVALC ha participat en qualitat de ponent en el Taller sobre violència psicològica en el lloc de treball organitzat pel grup d’investigació de la Universitat de Barcelona sobre "Prevenció i afrontament de la Violència Psicològica en el lloc de treball"

AVALC participa en la celebració del primer de maig juntament amb l’ Asociación Alto el mobbing

Naixement de la "Federació Catalana d'Associacions contra l'Assetjament laboral i Escolar", L'Hospitalet del Llobregat, Barcelona, 23 de maig de 2006.


Col·laboracions: AVALC i la Fundació FUPAR

L’Associació AVALC i la Fundació FUPAR han col·laborat en la difusió del coneixement de les situacions d’assetjament laboral entre els treballadors més joves.

El tenir coneixement de que aquests realitats existeixen els ajudarà a estar més alertes per evitar aquestes situacions en el seu entorn laboral i que cal oposar-se per evitar danys a la salut.

De les xarrades impartides per membres d'AVALC, la Fundació FUPAR va suggerir, als seus alumnes, una redacció relacionada amb aquesta problemàtica de les quals es destacarien les més aconseguides, que al nostre criteri han estat, ex aequo, les redactades per Judith, 'En tus zapatos' i la de 'Mobbing Ceci'.

Creiem que les dues mereixen el reconeixement. Felicitats!

Moltes gràcies a tots per la vostra participació.


Fer-se soci

Un dels principis fundacionals de la nostra Associació i, per tant, de caràcter irrenunciable, es fonamenta en la solidaritat i la col·laboració entre els seus membres.

Aquest principi es concreta, entre d’altres accions, en l’acompanyament a socis i a altres persones afectades (encara que no siguin socis) en la realització de gestions i visites.

Pots contactar amb nosaltres i fer-te soci i col·laborar.